Oldtimerclub in oprichting in Deurne

Oldtimerclub in oprichting in Deurne┬á“Genieten van de auto en de omgeving”

Artikel uit Eindhovens Dagblad van 19-05-2003

Door Marcel Koolen

Maandag 19 mei, DEURNE – Een vijftal liefhebbers van oude auto\’s heeft het plan opgevat een Deurnese oldtimerclub op te richten. Oldtimers zijn minimaal 25 jaar oud. Er staan voor dit jaar al drie “proefritten” op het programma. De eerste is op zondag 1 juni en start om 12.00 uur vanaf de Deurnese Markt.

Peter Achten, Ad van den Eijnden, Leon Hanssen, Hein Munsters en Henk Sleegers zijn de initiatoren van het project. Henk Sleegers: “We zijn op het idee gekomen toen we aan de praat kwamen met andere mensen die belangstelling hebben in oude auto`s. Ook in Deurne en omgeving zijn er nogal wat van die mensen. Wat echter ontbreekt is een club die met enige regelmaat ritten en activiteiten op touw zet”. Leon Hanssen vult aan: “We hebben op basis van de inschrijflijst van een rit die vorig jaar september in Deurne heeft plaatsgevonden, mensen uitgenodigd om de belangstelling voor een club te peilen. Niet veel later hebben we met ons vijven besloten om de zaak te starten.”
De ritten zijn tussen de zestig en vijfentachtig kilometer lang en worden door een of meerdere deelnemers uitgezet. De club van vijf houdt vervolgens in de gaten of er geen wegafsluitingen of evenementen zijn die de route kunnen dwarsbomen. “Er is geen wedstrijdelement aan verbonden. Het gaat in de eerste plaats om het plezier en het genieten van de omgeving en de auto,” zegt Sleegers.
Informatie-avond
Leon Hanssen: “Wanneer de drie tochten – de andere twee zijn op 3 augustus en 5 oktober – goed aanslaan, gaan we aan de slag met de opzet van een uitgebreider programma. Zo kun je denken aan een informatie-avond waar mensen iets komen vertellen over oldtimers. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt natuurlijk bij de ritten, maar ook daarin is nogal wat variatie met nacht- en puzzelritten”.
“Waar we uiteindelijk naar toe willen,” zegt Sleegers, “is – behalve die ritten – een grootschalige jaarlijkse oldtimer happening waarbij Deurne vol staat met oude auto’s en alles wat daarbij hoort.”
Voor meer informatie over de oldtimerclub kan gebeld worden met Henk Sleegers, 0493-316060 of Leon Hanssen, 0493-320308. Inschrijven voor de eerste “proefrit” kan op de dag zelf, 1 juni, vanaf 11.00 uur bij brasserie Het Vervolg aan de Deurnese Markt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*