Markt Deurne voor even een oldtimermuseum

Markt Deurne voor even een oldtimermuseum

Artikel uit Eindhovens Dagblad van maandag 13 april 2009

door Jeroen van Sambeeck.

DEURNE – De Markt in Deurne had tweede paasdag een beetje weg van een openlucht oldtimermuseum. Mensen vergaapten zich `s morgens aan tientallen auto`s van minimaal een kwart eeuw oud. In de middag maakten de deelnemers een rit van zo’n honderd kilometer.

Of alle wagens na het evenement van de Deurnese Oldtimer Club nog naar dezelfde eigenaars terugkeren, is de vraag. Het wil nog wel eens gebeuren dat tijdens een show of meeting wordt gehandeld. Zo stond er een Dodge Coronet uit 1950 met een kaartje: te koop voor 5500 euro.

Mario Renders uit Milheeze is eigenaar van een lichtblauwe Chevrolet Impala. “Ik heb hem afgelopen herfst gekocht in Amerika. De wagen is vijfenveertig jaar oud. Ik neem hem wel eens mee naar shows en dan is hij tevens promotie voor mijn groothandel in velgen. Ik vind het niet het allerbelangrijkste dat zo’n oldtimer-Amerikaan in originele staat is. In deze Impala zit bijvoorbeeld een Corvette-motor.”

Voor Loes van den Heuvel uit Deurne is originaliteit van zijn oldtimer wel essentieel. Hij had waarschijnlijk de oudste wagen bij zich op de oldtimerdag. Een groene Ford A Roadster in open uitvoering. “Eenentachtig jaar oud is hij nu en het is een van de eerste Fords die in Canada is gefabriceerd. De Ford A kwam meteen na de T-Ford. Ik heb hem zeven jaar geleden door stom toeval op de kop getikt. Dat was in Heerenveen waar ik met iemand aan het buurten raakte op een parkeerplaats. Die persoon vroeg of ik in de autohandel zat; ik was namelijk met iemand die in een autoambulance reed. Ik vertelde dat ik een oude auto zocht en zo is het gekomen. Ik heb vrijwel niets aan deze Ford A hoeven te doen.”

Een wandeling langs oldtimers maakt bij veel bezoekers emoties los omdat het een reisje terug is naar de jeugd. Kevers (Volkswagens), eenden en snoeken (Citro├źns), ze bepaalden het Nederlandse straatbeeld enkele decennia geleden. Amerikaanse bakken waren er nogal wat in Deurne. Opvallend waren de Corvettes in diverse uitvoeringen.

De variatie aan oude auto`s was best groot in Deurne en dat maakte een bezoekje de moeite waard. Een oude Skoda, Rolls Royce. Fiat of Panther en allerlei MG`s, Alfa Romeo`s en Mercedessen om maar wat te noemen zijn ook leuk om eens terug te zien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*