nieuwsbrief

Beste oldtimerliefhebber,

Onderstaand bericht willen we je niet onthouden: de maand van Toon Kortooms.
De oldtimerrit van 18 juli zal in het teken staan van Toon Kortooms.
Houd deze datum, zondag 18 juli dan ook vrij in je agenda.

m.vr.gr.

Namens DOC

Leon Hanssen

JULI 2010: TOON KORTOOMSMAAND IN DEURNE EN DE PEEL
Bijzondere activiteiten, evenementen en arrangementen in teken van Deurnese romanschrijver

Wie kent ze niet? De boeken Beekman en Beekman en Help de Dokter Verzuipt! In deze heerlijke streekromans van de hand van Toon kortooms zie je, voel je én beleef je De Peel! De maand juli biedt tal van activiteiten die speciaal in het teken staan van deze bekende auteur.

Tijdens de Toon Kortoomsmaand ontdekt u een van de gezichten van De Peel. U kunt kennis maken met de markante plekken en de prachtige natuurlijke omgeving die beschreven staan in Kortooms’ boeken. Zo worden er Moeraslooptochten georganiseerd, waarbij u, onder de titel ‘Help de Dokter Verzuipt!,’ met een ervaren gids een fantastische tocht maakt door de natte Peel. Wie van een stevige wandeling houdt, kiest voor het ‘Peelproeven’, hier wordt een pittige tocht gecombineerd met de beste smaken uit de Peel. Maar denk ook aan GPS-wandelarrangementen op alle zondagen in juli, voorleesmiddagen een oldtimer autotoertocht en een zomeravondmarkt.

Wat u niet mag missen is het spiksplinternieuwe Toon Kortooms Park, dat gevestigd is op de plek waar Toon’s vader het gezin met veertien kinderen grootbracht. U vindt hier het Toon Kortoomsmuseum, een mooi ontworpen theetuin, het unieke Blote Voetenpad, maar ook de fundamenten van de Turfstrooiselfabriek waar pa Kortooms de scepter zwaaide.

Liever op de fiets? Pak dan de route ‘Met de Beekmannen op stap’, die voert langs de schilderachtige dorpjes Griendtsveen en Helenaveen, onderweg is er van alles te zien, te beleven én te proeven. De Toon Kortoomsmaand biedt interessante tentoonstellingen, zoals die van Kortooms-verzamelaar J. Koppes en de expositie van de tekeningen van Henk Kneepkens, illustrator van het boek Beekman en Beekman. Artistiek en bijzonder zijn de Workshops ‘Schilderen in de Peel’ (in de openlucht!).

Voor groepen zijn er speciale groepsarrangementen samengesteld. Bijvoorbeeld de buitengewoon mooie Peelbustour en de arrangementen In de voetsporen van Toon Kortooms en Parochie in de Peel. Leuke uitjes met familie, vereniging of bedrijf!

In het land van Toon Kortooms is het goed toeven, alle zintuigen doen mee. Over smaak valt te twisten, maar hier in de Peel kennen we alleen de gastvrije goede smaak! In het kader van de Toon Kortoomsmaand biedt de horeca een bijzonder Kortoomsdrankje, -lunch en
diverse diners aan. Laat u verrassen en kom genieten van al het lekkers van de Peel! Alle evenementen, activiteiten en aanbiedingen treft u op www.toonkortoomsmaand.nl
Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met VVV UITpunt Deurne, tel. 0493-323655 of info@vvvdeurne.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*